Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 diş sarımsak(isteğe bağlı)
- 1 tutam dereotu(isteğe bağlı)
- 1 avuç ceviz
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları rendeleyelim.
- Tavaya zeytinyağ ekleyip üzerine havuçları ekleyelim. İnce rendelediğimiz bir diş sarımsağı da ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavuralım.
- Bir kabın içerisine yoğurt ve mayonezi ekleyip çırpalım.
- İnce doğradığımız dereotunu ekleyelim.
- Ceviz içlerini ve soğuyan havuçları da ekleyip karıştıralım.
- Havuç tarator servise hazır afiyet olsun.