Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet havuç
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 kâse süzme yoğurt
- Tuz
- Remoulade almanyadaki takipçilerim kesinlikle kullansın çok lezzetli oluyor 3 yemek kaşığı kadar
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı yağımızı genişçe bir tavaya yahut tencereye alalım.
- Rendelemiş olduğumuz sarımsağı ve havuçları tavaya ekleyerek havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuralım yaklaşık 4-5 dakika kâfi. Daha sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir kaseye yoğurdumuzu alalım biraz tuz ekleyerek çırpalım.
- Soğuyan havuçlarımızı yoğurda ek ederek karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- İsterseniz taze dereotu da ince ince kıyıp, koyabilirsiniz çok hoş afiyet olsun ????