Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy havuç
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Hindistan cevizi
Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları rendeliyoruz.
- Havuçları tavaya alıyoruz.
- Tereyağ ve şekeri ilave ederek, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Robottan geçirdiğimiz ya da elimizle ufaladığımız bisküvileri ekliyoruz.
- İsteğe bağlı ceviz içi ve tarçını da ilave edelim, tüm malzemeleri 2 dakika daha karıştırarak ocaktan alalım.
- Hindistan cevizini geniş bir tabağa alalım.
- Soğuyan havuçlu karışımımızdan bir parça alarak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
- Toplarımızı hindistan cevizine bulayarak servis tabağımıza alalım.Afiyet olsun .