
Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 orta boy havuç rendesi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket petibor bisküvi yada cicibe (Sevdiginiz herhangi bir bisküvi yulaf olur tamamen damak zevkinize kalmış)
- Hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz- fıstık-fındık (Hangisi var ise)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelemiş olduğumuz havuçları şekeri ve sütü geniş bir tavada suyu çekene kadar pişirelim. Altını kapattıktan hemen sonra tereyağını içine atıp karıştıralım.
- Daha sonra içine yaklaşık 5 yemek kaşığı hindistan cevizi bisküvi ve tarçını ekleyip, iyice yoğuralım (Ben bisküvilerin ağıza gelmesi için un gibi yapmadım öyle yaparsanız hakur gibi oluyor)
- Daha sonra ufak toplar halinde şekillendirelim. Buradaki püf nokta şekillendirdiğimiz topları fıstık yada hindistan cevizine bulamadan hemen önce hafifçe biraz su ile ıslatmak.
- Küçük bir kasede şu bulundurun elinizle etrafına sürüp, hindistan cevizine bulayın çok daha fazla tutacaktır. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.