bilgisayarci
FD Üye
Havuç Topları Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 15 adet sade petit beurre bisküvi
- 100 gram margarin
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları yıkayıp rendeleyin.
- Tencereye yağı şekeri havucu alıp yumuşayana kadar ve suyu cekilene kadar kavurun ve pişince vanilya ekleyin.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra bisküvileri rondodan geçirip yumuşak bir hamur kıvamına gelecek halde yoğurun.
- Elinizi suya batırarak ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
- Buz dolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı