Havuç Ve Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 2 adet kabak
- 5-6 kaşık zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 kaşık olağan yoğurt
- 4-5 kaşık süzme yoğurt
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Havuç Ve Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları ve kabakları yıkayıp kavunları kabuğunu soyarak, kabağı ise kabuğu ile rendeleyelim.
- Bir tabaya ikisini birlikte alıp zeytinyağı ve tuz ek edelim ortada karıştırarak 8-10 dk kavuralım.
- Bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurtlu sos için olağan kendi mayaladığım yoğurt ile süzme yoğurdu karıştırdım.
- Ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip soğuyan taratorun üzerine dökelim.
- Mayonezi de ekleyip güzelce karıştıralım ve servis tabağına yayalım.
- Üzeri için ceviz ve zeytinyağını ocağa alıp rengi değişmeyecek biçimde kızdıralım. Çok süratli yanabileceği için ocağın altını kapatıp toz biberi ekleyelim. Bekletmeden salatamızın üzerine gezdirelim. Afiyet şifa olsun. ????.