Havuçlu Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- Tuz
- Zeytinyağı
- Nane
Havuçlu Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelenmiş havucu tencereye alın zeytinyağını ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından şehriyenizi ekleyip biraz daha kavurun.
- Suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kaba yumurta ,yoğurt, unu, ekleyin karıştırın kaynayan çorba suyundan bir iki kepçe alıp karışıma yavaş ekleyin ve uygunca karıştırın.
- Daha sonra yoğurtlu karışımı tenceremize yavaş yavaş karıştırarak dökelim ve kaynamaya bırakalım.
- Çorbamızın kesilmemesi için düzgünce karıştırmak gerekir unutmayalım.
- Sonrasında nane ve zeytinyağlı sosumuzu ekleyelim. Afiyet olsun.