Havuçlu Bademli Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç ( 20 dakika ılık tuzlu suda beklemiş süzülmüş )
- 1 adet havuç
- 1 küçük kase badem ( kaynar suda beklerseniz kabuklarını kolaylıkla sorabilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Yapılışı
- Bademler tereyağı ile kavrulur havuçlar eklenir, biraz sotelenir pirinç eklenir bi kaç dakika kavrulur .
- En son baharatları tuzu kuş üzümü de eklenir sıcak suyu da ek ederek ağzı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
- Biraz dinlendirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.