Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Bademli Pilav

Havuçlu Bademli Pilav
0
107

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
havuclu-bademli-pilav-1.jpg

Havuçlu Bademli Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı pirinç ( 20 dakika ılık tuzlu suda beklemiş süzülmüş )
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük kase badem ( kaynar suda beklerseniz kabuklarını kolaylıkla sorabilirsiniz )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Bademler tereyağı ile kavrulur havuçlar eklenir, biraz sotelenir pirinç eklenir bi kaç dakika kavrulur .
  2. En son baharatları tuzu kuş üzümü de eklenir sıcak suyu da ek ederek ağzı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
  3. Biraz dinlendirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun ????.
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt