bilgisayarci
FD Üye
Havuçlu Bezelyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı et suyu
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla konserve bezelye
- 1 orta uzunluk havuç
- Tuz, karabiber
Havuçlu Bezelyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yapışmaz tabanlı tencerede yağımızla birlikte küp küp doğradığımız havuçlarımızı 2-3 dk kadar kavuralım.
- Sonrasında bezelyelerimzi ve pirincimizi ekleyelim.
- Biraz da onları kavuralım yalnız bu evrede karıştırırken dikkatli olalım ki bezelyeler ezilmesin.
- Sıcak et suyumuzu ya da yoksa kaynar suyumuzu, tuz ve karabiberimizi de ek edelim ocağın küçük gözünde tencerenin altını kısıp kapağı kapalı formda 20 dk ya yakın pişirelim. Değerli olan bu süreçte kapağı çok açmamak. Pilavımız suyunu çekince hazır demektir.
- Sonrasında kesinlikle biraz demlenmesi için kapağı kapalı formda bekletelim. Ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.