Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Bisküvili Muhallebi

Havuçlu Bisküvili Muhallebi
0
45

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
havuclu-biskuvili-muhallebi.jpg

Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler


Alt tabanı için;
  • 6 adet havuç
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
Üzeri için;
  • Tarçın
  • Ceviz

Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak alt tabanı için rendelenmiş havuç, sıvı yağ ve şekeri tavaya alıyoruz ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan havucu ocaktan alıyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz.
  2. Ardından küçük küçük parçalanmış bisküviyi, cevizi ve tarçınıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harcımızı borcamın tabanına eşit şekilde yayıyoruz.
  3. Muhallebisi için; krema hariç bütün malzemeleri ekleyip göz göz olup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
  4. Ardından kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi havuçlu harcımızın üstüne döküyoruz ve düzeltiyoruz.
  5. Tatlımızın soğuyup muhallebinin donması için buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt