
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 büyük uzunluk yumurta (veya 3 orta uzunluk yumurta)
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı un
- 3 orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Yapılışı
1 dilimi yalnızca 115 kkal.
- Havuçları yıkayınız, yıkadıktan sonra rendeleyiniz ve suyunu sıkınız.
- Yumurta ve şekerleri beyazlaşasıya kadar çırpın.
- Süt ve yağı ekleyin.
- İçine cevizleri rendelenmiş havuçları unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
- Tarçını da ekleyelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 170° derece fırında 40 dakika pişirelim.