Havuçlu Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 adet yumurta (m boy)
- 200 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tutam tuz
- 100 ml sıvı yağı
- 200 ml süt
- 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 400 gram un
- 150 gram havuç (İnce rendelenmiş)
- 150 gram iri kırılmış ceviz
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta yumurta, şeker, vanilya şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın.
- Yağı ve sütü ekleyip, kısaca karıştırın. Un, kabartma tozu ve tarçını karışıma eleyin ve karıştırın.
- Son olarak havuçları ve kıyılmış cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı doldurun.
- Keki önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin.
- Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Afiyet olsun!.