Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek
0
65

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
havuclu-cevizli-kek-3.jpg

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Materyaller

• 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1-2 boyutuna nazaran havuç
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 dolu çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar un

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
  2. Akabinde sütü, yağı, kabartma tozu, vanilya, un ve tarçını da ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  3. Son olarak ceviz, havuç ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek hoş bir biçimde karıştırıp, yağlanmış kalıba döküyoruz.
  4. 180⁰ fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişme mühleti fırına ve kalıba nazaran değişeceği için kürdan testi yaparak da denetim edebiliriz.
  6. Katiyen birinci 20 dakika kapak hiç açılmamalı unutmayalım. Kalıbıma nazaran bu ölçü ile yaptım ben siz dilerseniz kalıbınızın büyüklüğüne nazaran azaltıp artırabilirsiniz.
  7. Fırından çıkan kekimiz ılıyınca üzerine pak bir bez kapatıp poşetlerseniz yumuşacık bir kekiniz olur.
  8. Yumuşak kek demişken fırını ısınması için ayarladığımız basamakta fırının tabanına ısıya sağlam bir kap ile su koyarsanız kekiniz kurumaz pişerken nemini korur. Şimdiden afiyet olsun deneyen herkese ♥️.
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt