
Havuçlu Cevizli Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
- 1/2 (yarım) bardak orta çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- Hindistan cevizi
Havuçlu Cevizli Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Selamün aleyküm millet???? kış aylarına sevilen bir tanım.
- Öncelikle havuçları rendeleyelim. Cevizleri robottan çekelim. Artık sıra klasik kek yapar üzere keke başlayalım.
- Yumurta ile şeker köpük olana dek çırpılır sıra ile süt yağ eklenir. Kabartma tozu, vanilya denetimli halde de un eklenir tamamı dökülmez.
- Ceviz ve havucu da ekleyip karıştıralım. Kıvamına nazaran unumuzu ayarlayalım.
- Margarin ile yağlayıp altına un serptiğimiz tart kalıbımıza kek hamurunu döküp fırına verelim.
- 180 derecede aheste halde pişmeye bırakalım birinci 15 dk zati fırının kapağını hiç açmayalım kabarmasına mani olmayalım.
- Hamur fırında iken muhallebisini hazırlayalım. Süt, şeker, un, nişasta yeterlice karıştırılır ocağa alınır kıvam alana kadar pişirip ocaktan indirmeye yakın vanilya ve tereyağ eklenip yeterlice çırpılır.
- Kekin pişmesini beklerken orta ara karıştıralım üstü kabuk bağlamasın.
- Fırından keki alıp soğuması için bekledikten sonra dikkatli halde karşıt çevirip keki kalıptan çıkaralım üzerine muhallebimizi döküp soğumaya bırakalım.
- Son olarak da hindistan cevizi ile süsleyip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun ????.