Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı esmer/beyaz karışık şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kek kalıbını biraz tereyağı ile her yerini yağlayalım. Bir kaşık un ekleyip kalıbın her tarafına dağılmasını sağlayın. Fazla ununu kalıba vurarak dökün.
- Kalıbı buzdolabında bekletin ve fırını 160 derece fansız ayarda ısıtmaya başlayın. Oda ısısında olan yumurtalar ve şekerleri mikserle 6-7 dakika çırpalım.
- Sıvıyağı da ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek karışıma ekleyelim ve 1 dakika daha çırpalım.
- Mikseri kenara bırakalım spatula ile devam edeceğiz. Kuru üzümü biraz suda bekletip yumuşatalım. Sudan alıp kurulayalım biraz unlayıp fazla ununu elek ile atalım.
- Bu işlem kuru üzümlerin keke eşit bir şekilde dağılmasını sağlayacak ve dibe çökmesini engelleyecek. Havucu, kuru üzümü ve cevizi de ekleyip spatula ile alttan yukarı karıştıralım.
- Hazırladığımız kalıba dökelim ve tezgaha birkaç kez vuralım hava kabarcıkları çıksın eşit kabarsın. Isıttığımız fırının orta gözüne koyalım. İlk yarım saat kesinlikle kapağını açmayalım. Pişmeye yakın kürdan testi yapalım.
- Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyelim.
- Kalıbı ters çevirip dilimleyelim. ???? Çay ve kahve yanında tadına varalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı