teknolojiuzmani
FD Üye

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- iki avuç ceviz içi (küçük modüller haline getirilmiş)
- 1 yemek kaşığı silkme tarçın
- 2 adet havuç
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak keke lezzetini verecek olan gereçleri hazır etmekle başlayalım.
- Havuçları soyup rendeleyim ve suyunu kesinlikle sıkalım. Başka bir kasede suyu sıkılmış havuçları tutalım.
- Cevizleri küçük taneler haline getirelim.
- Bu sırada fırınınızı 180 dereceye getirip ısınmasını başlatmış olalım.
- Daha sonra yumurta ve şekeri bir kapta göz göz olana kadar çırpalım.
- Sonra süt ve sıvı yağı ek edip çırpalım.
- Daha sonra elenmiş unu, vanilini ve kabartma tozunu ekleyip homojen oluncaya kadar karıştıralım.
- Sonra hamur olan bu karışıma havucu, cevizi ve tarçını ekleyip tahta kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Kek kalıbımıza az bir yağ ile yağlayalım.
- Karışımımızı kek kalıbına dökelim.
- 180 derecede 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırının kapağını birinci 25-30 dakika açmayın ki güzelce kekiniz kabarsın
.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı