teknolojiuzmani
FD Üye
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 adet havuç (Küçük boy)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (Silme)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim tekrar çırpalım.
- Havuçları rendeleyip suyunu sıkalım. Kek harcına ceviz, havuç ve tarçını ekleyip, kaşıkla karıştıralım kek kalıbımızı yağlayıp, karışımı kalıba dökelim.
- 180 derece fırında 40dakika kadar denetimli olarak pişirelim.
- Pişen kekimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis edelim. Afiyet olsun.