Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 100 ml sıvı yağ
- 200 ml şeker
- 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 100 gram ceviz
- 50 gram kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5 gram vanilin
- 5 gram hamur kabartma tozu
- 200 ml elenmiş un
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker ve vanilini beyaz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
- Üstüne sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bir kapta ceviz, tarçın ve kuru üzümü karıştırın. Ve karışımın üzerine ekleyin.
- Rendelenmiş havucu karışıma ekleyin ve yeterlice karıştırın.
- Elenmiş kabartma tozu ve unu ek edin ve spatula yardımıyla tıpkı tarafta karıştırın.
- Kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek karışımını kalıba dökün.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece alt-üstten 40 dakika pişirin.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı