Havuçlu Cevizli Toplar Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket petibör bisküvi (Sade)
- 5 adet orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz (rondodan geçirilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Hindistan cevizi
Havuçlu Cevizli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak havuçları rendeleyelim tavaya alalım zeytinyağ ekleyelim.
- Şekeri ekleyelim suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
- Hafif ılık olarak kalınca petibör bisküvileri rondodan geçirelim ekleyelim havuçlara.
- Daha sonra yuvarlak toplar biçimini verip hindistan cevizine bulayalım.
- Kürdan ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.