Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Dereotlu Kıyır Poğaça

Havuçlu Dereotlu Kıyır Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
havuclu-dere-otlu-kiyir-pogaca.jpg

Havuçlu Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Yoksa kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Aldığı kadar un

Havuçlu Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un ,peynir dereotu havuç hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  3. Daha sonra peynir ,havuç ve dereotu ek edip güzelce tekrar yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elimizde form veriyoruz.
  5. Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Havuçlu Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt