Havuçlu Dereotlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- Yarım demet dereotu
- 1 adet havuç
- 2 dilim peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
Havuçlu Dereotlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ ve yumurta beyazını alalım ve karıştıralım.
- Dere otunu küçük küçük doğrayalım. Havucu rendeleyelim.
- Peyniri de karışıma ezerek ekleyelim uygunca karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğuralım.
- İstediğiniz üzere form vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece de kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.