Havuçlu Etli Kuru Fasulye (Pratik Düdüklüde Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 400 gram kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı tuz tepeli
- 3.5 su bardağı kaynar su
Havuçlu Etli Kuru Fasulye (Pratik Düdüklüde Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeyi akşamdan ıslatalım vaktiniz yoksa ocakta biraz kaynatıp haşlayabilirsiniz.
- Düdüklüye önce fasulye daha sonra doğranmış kuşbaşı etleri koyalım.
- Üzerine küp küp soğanları ardından havucu uzun şekilde kesip ilave edelim.
- Diğer malzemeleri de sıra gözetmeden koyup en son sıcak su koyup karıştıralım.
- Ocakta ağzını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Düdüklüde olduğu için 30 dakikada pişiyor bu arada kuru fasulyeyi ben 1 su bardağı ıslattım şişdiği zaman 2 bardak oldu. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.