Havuçlu Fıstıklı Cezerye Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı ezilmiş fıstık
- Ezilmiş fıstık ve hindistan cevizi
Havuçlu Fıstıklı Cezerye Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya rendelenmiş olduğum havuçları aldım. Üzerine şekeri ve tereyağını ekledim tavanın kapağını kapattım. Kısık ateşte arada karıştırdım.
- Havuçlar pişince hafif sulu şekilde soğuması için bir kenara aldım.
- Yarım paket bisküviyi rondoda un haline getirdim. Fıstığı biraz iri olacak şekilde rondoda çektim.
- Soğuyan havucun içine bisküvi ve fıstığı ekledim güzelce yoğurdum.
- Cevizden küçük şekil verip top cezeryeleri hazırladım. Bir kısmını yeşil fıstık tozuna ,bir kısmını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına aldım.
Havuçlu Fıstıklı Cezerye Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı