elektronikci
FD Üye
![havuclu-irmikli-cezerye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/29/havuclu-irmikli-cezerye.jpg)
Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet irice havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- Yarım paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek tereyağı
Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları yıkayıp soyulur ve rendelenir derin bir tencereye koyulur.
- Havuçların üzerine toz şeker ilave edilir sulanıncaya kadar pişirilir.
- Havuçlar suyunu salınca üzerine irmik, tereyağı ve tarçın ilave edilir.
- Ara ara karıştırarak, havuçlar yumuşayınca suyunu çekene kadar pişirilir.
- Suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.
- Soğuduktan sonra üzerine blender dan veya havanda dövülmüş ceviz içi eklenir.
- Elde yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar karıştırılır. bisküvi kırıntısı ilave edilip yoğrulur.
- Havuçlu harçtan, arzu edilen büyüklükte parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
- Havuç topları, hindistan cevizine bulanıp, silikon kalıpların içerisine elle bastırılarak yerleştirilir.
- Hazırlanan havuçlu irmikli cezerye, buzdolabına kaldırılıp biraz dinlendirilir.
- Servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıplardan çıkartılır ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir şimdiden afiyet olsun.