Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu İrmikli Cezerye

Havuçlu İrmikli Cezerye

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
havuclu-irmikli-cezerye.jpg

Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet irice havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek tereyağı

Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuçları yıkayıp soyulur ve rendelenir derin bir tencereye koyulur.
  2. Havuçların üzerine toz şeker ilave edilir sulanıncaya kadar pişirilir.
  3. Havuçlar suyunu salınca üzerine irmik, tereyağı ve tarçın ilave edilir.
  4. Ara ara karıştırarak, havuçlar yumuşayınca suyunu çekene kadar pişirilir.
  5. Suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.
  6. Soğuduktan sonra üzerine blender dan veya havanda dövülmüş ceviz içi eklenir.
  7. Elde yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar karıştırılır. bisküvi kırıntısı ilave edilip yoğrulur.
  8. Havuçlu harçtan, arzu edilen büyüklükte parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
  9. Havuç topları, hindistan cevizine bulanıp, silikon kalıpların içerisine elle bastırılarak yerleştirilir.
  10. Hazırlanan havuçlu irmikli cezerye, buzdolabına kaldırılıp biraz dinlendirilir.
  11. Servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıplardan çıkartılır ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir şimdiden afiyet olsun.
Havuçlu İrmikli Cezerye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt