elektronikci
FD Üye
Havuçlu Ispanak Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 3 adet havuç
- 3 kapya biber
- 2 su bardağı ıslatılmış nohut
- Mayonez
- Süzme yoğurt
- Tuz ,pul biber, kırmızı toz biber
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
Havuçlu Ispanak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağları tavaya koyup rendelenmiş havucu kavuralım.
- Ardından uzun ince doğranmış biberleri kavuralım.
- Son olarak temizlenmiş doğranmış ıspanağı bütün materyaller hoş kavurup soğumaya bırakalım.
- Soğuyan gerece sarımsak 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 4yemek kaşığı mayonez karıştırıp ıspanağa döküp karışdıralım.
- Haşlanmış olan nohudu tavada kavuralım.
- Üzerine biberleri ekleyip ıspanağın üzerine dökelim.
- Enson kuru nane serpiştirip servis edelim afiyet olsun.