Havuçlu Kabaklı Tarator (Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet havuç
- 4 adet yeşil kabak
- 2 su bardağı yoğurt (Katı kısmından)
- 2 yemek kaşığı mayonez (İsteğe bağlı)
- 2 dış sarımsak (Arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- 3-4 tane ceviz içi
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nane
Havuçlu Kabaklı Tarator (Pratik) Tanımı Yapılışı
- Havuçlarımızın kabuklarını soyuyoruz. Rendeliyoruz.
- Kabaklarımızında baş kısmını ve alt kısmını kesiyoruz onları da rendeliyoruz(kabukları soymadan)
- Farklı tavalar alıyoruz. Ve sıvı yağı ekliyoruz.
- Rendelenen havucu bir tavaya, kabağı da öbür tavaya alıyoruz.
- Sotelenmeye başladıklarında tuzunu ekliyoruz. Uygunca sularını salıp çektikten sonra kenara alıyoruz.
- Sarımsaklı ve mayonezli yoğurt hazırlıyoruz.
- Soğuyan zerzevatları sarımsaklı yoğurt ile buluşturuyoruz. Düzgünce karıştırıyoruz ve iki taratoru birleştiriyoruz. Dilerseniz birbirine karıştırmadan da servis edebilirsiniz.Görsellerde iki çeşitte mevcut.