Havuçlu Kabaklı Tarator (Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet havuç
- 4 adet yeşil kabak
- 2 su bardağı yoğurt (Katı kısmından)
- 2 yemek kaşığı mayonez (İsteğe bağlı)
- 2 dış sarımsak (Arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- 3-4 tane ceviz içi
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nane
Havuçlu Kabaklı Tarator (Pratik) Tanımı Yapılışı
- Havuçlarımızın kabuklarını soyuyoruz. Rendeliyoruz.
- Kabaklarımızında baş kısmını ve alt kısmını kesiyoruz onları da rendeliyoruz(kabukları soymadan)
- Farklı tavalar alıyoruz. Ve sıvı yağı ekliyoruz.
- Rendelenen havucu bir tavaya, kabağı da öbür tavaya alıyoruz.
- Sotelenmeye başladıklarında tuzunu ekliyoruz. Uygunca sularını salıp çektikten sonra kenara alıyoruz.
- Sarımsaklı ve mayonezli yoğurt hazırlıyoruz.
- Soğuyan zerzevatları sarımsaklı yoğurt ile buluşturuyoruz. Düzgünce karıştırıyoruz ve iki taratoru birleştiriyoruz. Dilerseniz birbirine karıştırmadan da servis edebilirsiniz.Görsellerde iki çeşitte mevcut.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.