Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk kabak
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 kaşık süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 diş sarımsak
- Dereotu
- Tuz
Havuçlu Kabaklı Tarator Tanımı Yapılışı
- Havuç ve kabaklarımızın kabuklarını soyalım ve akabinde farklı ayrı rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağını alalım.
- Birinci olarak orta ateşte kabaklarımızı kavuralım.
- Suyunu hafif çekince havuçları ve rendelediğimiz sarımsağı da ek edip ikisini yaklaşık 3-5 dakika kavuralım.
- Ocaktan aldığımız gereçleri soğumaya bırakalım.
- Yoğurdumuzu derin bir kaba alıp tuzu ek edip karıştıralım.
- Hazırladığımız havuç ve kabağı yoğurda ekleyip karıştıralım.
- Üzerine ceviz ve dereotuyla servis yapalım.