
Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 su bardağı un
- 2 tane havuç
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtayı ve vanilyayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra 1 bardak şekeri ekleyip biraz daha çırpıp sırası ile yağ yoğurt ve maden suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü şekilde ekliyoruz bana 3 bardak yeterli oldu ama unun markasına göre değişebilir.
- Kabartma tozunu da ekledikten sonra hamurumuz hazır rendelenmiş havucu ceviz içini ve tarçını(bu malzemeleri isteğinize göre arttırıp azaltabilir yada kullanmayabilirsiniz)
- Ekleyip spatula yardımı ile karıştırdıktan sonra sıvı yağ ile yağlanmış kalıba döküyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırınınız erken yada geç pişirebilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.