Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Susam
Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar 5 dk çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyelim.
- Daha sonra kabartma tozu ,vanilya ve unu ilave edip çırpalım akışkan bi kıvam olsun.
- Rendelediğimiz havuçların sularını sıkıp harcımızın içine atalım ve cevizi tarçını ekleyelim.
- Bu esnada çırpıcı kullanmayıp spatula yardımı ile alt üst yapıp malzemeyi harcımıza karıştıralım.
- 170 derece fırında 40 dk pişmeye bırakalım.
- Ve kekimiz fırından çıkınca soğumaya bırakalım kalıptan öyle çıkartalım.Afiyet olsun .
Havuçlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı