Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
havuclu-kek.jpg

Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1-1,5 su bardağı un
Muhallebi için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin de olabilir

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip güzelce çırpıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ, ceviz, kabartma tozu, paket vanilya, rendelenmiş havuç ve tarçını da ek edip karıştırıyoruz. Son olarak unuda içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Tereyağıyla yağladığımız ve azıcık unladığımız (Pişen kekin daha kolay çıkmasını sağlıyor) kek kalıbının içine harcımızı boşaltıyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişen keki soğumaya bırakalım.
  3. Öbür taraftan muhallebiyi yapalım. Bir tencereye süt,toz şeker, un, nişastayı alıp orta ateşte pişene kadar karıştıralım. Pişen muhallebimize tereyağı ve vanilya da ekleyip yeterlice karıştıralım.
  4. Ocaktan alıp, soğumuş kekimizi aykırı çevirip kalıptan çıkaralım ve kekimize hazırladığımız muhallebiyi boşaltalım. Eşit halde her tarafa dağıtalım.
  5. Ben fotoğraftaki üzere süsledim sizde dilerseniz bu türlü süsleyip yada istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????????
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt