
Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalarımızı köpürene kadar çırpıyor ve şekeri ekliyoruz .
- İyice karıştırıp sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
- Tekrar karıştırıp unu,kabartma tozunu vanilyayı eleyip döküyoruz.
- Karıştırıp havuç rendemizi katıp ,son kere karıştırın.
- Kalıbımızı margarinle güzelce yağlayıp hamuru boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece ayarında pişiriyoruz.