
Havuçlu Kerevizli Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kereviz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağından biraz eksik yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir fiske tuz
Havuçlu Kerevizli Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve kerevizi iyice yıkayıp kabuklarını alalım.
- Tavaya zeytinyağını koyalım.
- Kabuklarını sorduğumuz önce havuçları alıp 1-2 dakika kavuralım ardından kerevizler ekleyip kavuralım.
- Havuçlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir yandan da sarımsakları iyice ezelim ve üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım.
- Soğuyan havuç kereviz karışımını da içine koyup iyice harmanlayalım. Afiyet olsun.