Havuçlu Kerevizli Tarator Tanımı İçin Materyaller
- 5-6tane büyük uzunluk havuç
- 2 büyük uzunluk kereviz
- 2 bardak yoğurt
- 2-3kaşık mayonez
- Dereotu
- Ceviz
- Zeytinyağ
Havuçlu Kerevizli Tarator Tanımı Yapılışı
- Öncelikle güzelce yıkanıp soyulmus havuç ve kerevizler rendelenir.
- Tavaya çok az zeytinyağ eklenip rendelenen havuçlar ve kerevizler alınır çok az bir iki tıp çevirip kavrulur 5-10 dk kadar sonra servis tabağına alınır.
- Farklı bir kapta iki bardak yoğurt 2-3yemek kaşığı mayonez karıştırılıp 1 diş sarımsak rendelenir bir tutam dereotu eklenir karıştırılır.
- Servis tabağına alınan havuçlu kerevize eklenip bir hoş karıştırılır.
- Üzerine bir avuç ceviz serpilir servise hazırdır. Davet sofralarının vazgeçilmez mezesidir afiyet olsun.