Havuçlu Kerevizli Terbiyeli Tavuk Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1 modül tavuk göğsü
- 1 küçük soğan
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk kerevizin yarısı
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Sıvı yağ
- 1, 5 litre su (tavuk suyu kullandım)
- Terbiyesi için
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Havuçlu Kerevizli Terbiyeli Tavuk Çorba Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğu haşlayıp didikleyelim.
- Sıvıyağı rendelenmiş havucu ve kerevizi tencereye alıp kavuralım.
- Tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
- Çorba kaynarken terbiyeyi hazırlayalım. Terbiye gereçlerini bir karıştırma kabına alıp pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Kaynayan çorbanın suyundan iki kepçe alıp terbiyeye ek edip çırpalım.
- Sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ek edip karıştıralım.
- Kaynayınca tel şehriye ve tavuğu ekleyelim.
- En son tuzunu ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.