Havuçlu Kış Keki Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardaĞı ceviz
- 3 havuç
- 1 çay bardaĞı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardaĞı şeker
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 portakal rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarÇın
- 2 su bardağı un
Havuçlu Kış Keki Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz, süt ve yağı ekliyoruz sonra unu bırakıp uygunca çırpalım.
- En son ceviz havuç (Suyunu sıkalım) portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyin.
- Spatula ile karıştırın kek kalıbına dökün.
- 170 derece fanlı ayarda pişirin meyveli kekleri genelde fanlı ayarda pişirelim ki içi düzgün pişsin (Fırından fırına değişir ????afiyet olsun. #havuçlukek#tarcınlıkek#portakallıkek.