Havuçlu Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı beyaz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 adet havuç (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı elma suyu (Kuş üzümünü ıslatmak için)
- 1 su bardağı kavrulmuş ceviz
- 2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 200 gram tereyağ (Margarinde olur)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram labne (Frischkâse)
- 100 gram beyaz çikolata
- Lotus bisküvi
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuş üzümünü bir kabın içine alıp elma suyu ile biraz bekletiyoruz,.
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz güzelce köpürene kadar karıştırıyoruz, sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla tekrar karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş havucu kavrulmuş ve robottan geçirilmiş cevizi, tarçını ilave edip kuş üzümünü de koyup karıştırıyoruz, kalıbımıza döküp 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişiriyoruz (Kontrollü olarak)
- Kreması için, yağı ve pudra şekerini karıştırıp krema haline getiriyoruz, içine labne ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
- Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz, içine kremamızdan koyup ikinci katını kapatıyoruz, kalan kremayı da üzerine koyup dolapta 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Çıkınca üzerine beyaz çikolata eritip üzerini süslüyoruz, kenarlarını kapatmak için bisküvileri robottan geçirip toz halinde kenarlarını kapatabilirsiniz, afiyet olsun????????.