Havuçlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 150 gram oda ısısında yeterlice yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 3 adet havuç
- 1 adet elma
- 3 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz
- Pudra şekeri
Havuçlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için havuçları ve elmayı güzelce yıkadıktan sonra soyup, rendeleyin.
- Bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve pişirmeye başlayın.
- Elma ve havuçlar suyunu salıp çektiğinde ocaktan alıp içine tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcını soğuması için kenara alın.
- Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, pudra şekerini, sıvı yağını, yoğurdu ve yumuşamış tereyağı ekleyip karıştırın.
- En son nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur olana dek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru 4 eşit kesime bölün ve dikdörtgen formunda açın.
- Dikdörtgenin uzun ucundan ortasına çentikler atın.
- Başka uzun kenarına ise biraz iç harçtan koyup rulo biçiminde sardıktan dilimleyip sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (çentikli kısım üst tarafta kalacak).
- 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.