Havuçlu Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı köri
- Yarım tatlı kaşığı sebze tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 6-7 adet mantar
- 150 ml sıvı krema
- 150 ml süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Havuçlu Mantar Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin.
- Zeytin yağ ve baharatları bir kasede güzelce karıştırıp tavukların iki tarafınada bir fırça yardımıyla güzelce sürün.
- Tavanızı ocağa alın iyice kızdırın yüksek ateşte tavuklarınızı önlü arkalı kızartın çok pişirmenize gerek yok bir fırın kabına yerleştirin.
- Aynı tavanın içerisine bir yemek kaşığı tereyağı alın, üzerine halka doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam edin ardından ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun.
- Süt ve kremayı ekleyin çok az suyla açılmış nişastayı ekleyip karıştırın baharatları ekleyip sosu kıvam alıncaya kadar bir kaç dakika pişirin.
- Hazır olan sosunuzu tavukların üzerine koyup kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun ????