Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet ince rendelenmiş havuç
- 10 adet mantar
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Dereotu
Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekledim. Hafif kızdıktan sonra mantarları ekledim ve soteledim.
- Daha sonra mantarların üzerine rendelenmiş havuç ekleyip biraz kavurdum.
- Daha önceden yıkanmış pirinçleri ve tuzu tencereye ekleyip kavurmaya devam ettim.
- Zerdeçalıda ilave edip hiç durmadan 1 -2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam ettim. Suyunu ekledim.
- Ardından tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirdim.
- Pişen pilavın üzerine ince kıydığım dereotunu ekleyip dinlendirdim.
- Sıcak olarak servis ettim. Servis esnasında üzerine taze soğan eklerseniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.