Havuçlu Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 büyük uzunluk havuç
- Yarım su bardağı mısır
- 2 tane küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı karabiber
Havuçlu Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz. Birinci başta havucumuzu küçük küp biçiminde doğruyoruz.
- Şekeri havucu ve yağı ocağa alıyoruz. Kavrulan havuçların rengi değişince içine şehriyemizi koyuyoruz.
- Şehriyeyi tam kavurmuyoruz. Hafif kavurduktan sonra pirinci koyup 10 dakika boyunca kavuruyoruz.
- En son tuzu, mısırı ve karabiberi ekleyip suyumuzu ekliyoruz. Kapağı kapalı pişiriyoruz.
- Suyunu çekince havlu kağıdı üstüne serip ağzını kapatıp demlemeye bırakıyoruz.
- Birtakım pirinçler güç piştiği için sıcak suyu arttırabilirsiniz.