
Havuçlu Mor Lahanalı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- Yarım mor lahana( küçük)
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı normal yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Dere otu ve ceviz
Havuçlu Mor Lahanalı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En sevdiğim mezelerden biridir ben genellikle 5 çayına yapıyorum enfes bir tat mutlaka denemelisiniz.
- Havuçları rendeleyin yarım çay bardağı tahin yarısıyla kavurun biraz yumuşayınca soğumaya bırakın.
- Lahanayı patates soyacağıyla ufalayın kalan zeytinyağıyla hafif kavurun soğumaya bırakın.
- Süzme yoğurt yoğurt sarımsak mayonez ve tuzu karıştırın iki ayrı kaba paylaştırın.
- Ayrı ayrı karıştırın istediğiniz şekili verip üzerine dere otu ve cevizle servis edebilirsiniz????.