Havuçlu Muhallebi Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 su bardağı havuç
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından az şeker
- 1 adet yumurta
- Tereyağı
- Vanilya
Havuçlu Muhallebi Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri, köpürene dek 2-3 dakika çırpalım.
- Sonra sıvı yağı ek edip, biraz daha karıştıralım.
- Sonra sırasıyla rendelenmiş havuç ve tüm gereçleri yavaş yavaş ek edelim, karıştıralım.
- Margarin ile yağlanmış tart kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak pişirelim.
- İlk yarım saat kapağı açmayın. Daha sonra kürdan testi yapıp, fırından alıp soğumaya bırakın.
- Muhallebi için; sütü, unu nişastayı, şekeri ocağa alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
- Muhallebi kıvamına gelince, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Eğer daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız, mikserle 2-3 dakika çırpın.
- Muhallebiyi, tarçınlı kekin üzerine güzelce yayın. Buzdolabında biraz bekletin. Afiyet olsun.