Havuçlu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 orta boy havuç
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı labne ya da süzme yoğurt
Havuçlu Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekerimizi güzelce köpük haline gelene kadar çırpalım.
- Kuru malzemelerimizi eleyerek ekleyelim.
- Süt, sıvı yağı da ekleyip 1 tur karıştıralım.
- En son ceviz ve havucu da dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü şekilde 30 dakika pişirelim. (herkesin fırın ayarı farklıdır, süreyi kontrol ederek ayarlayalım.)
- Muhallebisi ise vanilya ve labne hariç diğer malzemeleri pişirelim.
- Kısık ateşte göz göz olunca kapatıp vanilyayi ve labne ekleyelim.
- Ara ara kontrol ederek karıştırarak soğutalım.
- Keki fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince muhallebimizi dökelim.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.