Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Havuçlu taban için:
- 6 -7 tane havuç
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı rondodan geçirilmiş bebe bisküvisi
- 1 çay bardağı rondodan ince geçirilmiş ceviz
- Bir paket hindistan cevizi
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket tereyağ̆ı
- 1 su bardağı un
- 1 poşet kremşanti
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendenin ince tarafıyla havucu rendeleyin.
- Şekeri de ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Pişen havucun üzerine bisküvi ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Tepsinizin tabanına bolca hindistan cevizi dökün.
- Üzerine havuçlu karışımı incecik olacak şekilde bastırarak yayın. Üzerini güzelce bastırarak düzleyin.
- Muhallebi için; tereyağını eritin üzerine unu ekleyip biraz kavurun.
- En son karıştırarak üzerine sütü ekleyin.
- Kaynamaya başladığında şekerini ilave edip sürekli karıştırın. (pürüzsüz kıvam alana dek).
- Kaynayan ve koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Arada sırada ılıyıncaya kadar karıştırın. Ilıyınca kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi ince olacak şekilde yayın.
- Üzerini düzleyin. Buzdolabında muhallebisi donana kadar bekletin.
- En son istediğiniz büyüklükte dilimleyip rulo şekilde sarın. Hindistan cevizi, ceviz, fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Havuçlu Muhallebili Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.