Havuçlu Muhallebili Tart Tanımı İçin Materyaller
Tart için ;
- 5 tane havuç
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un + nişasta
- 1 paket vanilin
Havuçlu Muhallebili Tart Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havuçlarımızı soyup rendeliyoruz .
- Üzerine şekerini ilave edip pişirmeye bırakıyoruz .
- Suyunu çekene kadar karıştıyoruz .
- Sonra bisküvilerimizi rondodan geçirip ,toz haline getirip birinci sıcağı çıkmış havuçlarla birleştirip hamur haline getirip tart kalıbımıza alıyoruz .
- Muhallebisi için evvel süt, nişastayı, un ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Kıvamını alan muhallebimize vanilya ekleyip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz .
- Formunu almış havuçlu kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine muhallebimizi ekleyip üzerini istediğinize nazaran süsleyebilirsiniz .
- Tatlımız hazır dolapta soğumaya bırakabiliriz, şimdiden afiyet olsun .