Havuçlu Muhallebili Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe göre ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Havuçlu Muhallebili Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarifimizin ilk önce muhallebisini yapıyoruz ki söğüşün bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Sonra kek malzemeleri için uygun bir kaba yumurta ve şekeri kopuk olana kadar çırpalım.
- Sonra sıvı yağ ve sütü koyalım yine çırpalım bir kapta elediğimiz unun içine rendelenmiş havucu tarçın kabartma vanilya tozunu cevizi alıp karıştıralım bu karışımı da kek harcının içine koyalım ve hepsini güzelce karıştıralım.
- Kalıbı margarinle yağlayalım sonra kek hamurunu ekleyip 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Keki kontrol edip piştikten sonra bir servis tabağına ters çevirelim ve ortasına muhallebili karışımı döküp yayalım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 2 saat bekledikten sonra turtamız servise hazır. Afiyet şifa olsun .