Havuçlu Nefis Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım paket instant maya
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 adet havuç
- 1-2 tutam dereotu
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
Havuçlu Nefis Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık süt, şeker, maya ve tuzu karıştırıyoruz.
- Akabinde yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu denetimli ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz sert olmamalı.
- Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz.
- Havuçları ince bir biçimde rendeliyoruz.
- Dereotunu ince ine kıyıyoruz.
- Yarım saatin sonunda bunları hamura karıştırıp yoğuruyoruz.
- Bu evrede zorlanırsanız elimizi yaslayabilirsiniz.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alıp içlerine peynir koyup biçim veriyoruz.
- Bu basamakta da elinizi yağlarsanız kolay olarak hal verirsiniz.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun ???? Çok pratik bir hal de hazırlanıyor ve çayın yanına kusursuz oluyor havuçlu olmasıda farklı hoş ????????????????.