Havuçlu Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç (2 adet orta uzunluk havuç)
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Havuçlu Pasta Tanımı Yapılışı
- Kek için ;yumurta ve şekeri uzunca çırpalım, köpük köpük olsun.
- Sıvıyağ ekleyelim.
- 1,5 su bardağı rendelenmiş havucu ( yaklaşık 2 adet orta uzunluk havuç) , 1 su bardağı dövülmüş ceviz , tarçını ekleyin ve karıştırın.
- Akabinde un , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Dilediğiniz kalıpta pişirebilirsiniz, ben çember kalıpta pişirdim.
- Altına yağlı kağıt serdiğimiz çembere kek harcımızı dökelim.
- 180 derecede 25 dk pişirelim. Fırından alırken kesinlikle denetim edin.
- Krema için; süt, yumurta sarısı,un,nişasta ve şekeri ekleyip pişirelim.
- Kaynadıktan sonra vanilya ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimizi 3 eşit modüle ayıralım.
- Birinci katı çembere koyup kremadan bir ölçü koyalım, kremayı 3 kata yetecek formda ayarlama yapın.
- 3 kat çıktıktan sonra en son kremamızı sürüp öylece dolaba kaldıralım.
- Pasta 1 gece dolapta beklerse daha hoş oluyor.
- Sonraki gün kalıptan çıkarıp bol hindistan cevizi ve cevizle süsleyip servis edin.