Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 orta boy rendelenmiş havuç
- 2 orta boy patates
- 2 çorba kaşığı un
- 1,5 kase yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Su ( yeterince )
- 2 diş sarımsak
- Toz kırmızıbiber
- Tuz
- Kekik
Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerenin yarısını su ile doldurun tavuk etini koyup haşlayın.
- Diğer taraftan yoğurt, un, sarımsak ve yumurta sarısını bir kaba birlikte koyun ve karıştırın.
- Tencereden haşlanmış tavukları alın küçük parçalara ayırın ve bir kenara alın.
- Tenceredeki tavuk suyuna rendelenmiş havucu küp küp doğradığınız patatesleri ekleyip kaynatın havuçlar ve patatesler yumuşayınca, karıştırmış olduğumuz yoğurtlu karışımı haşlanmış tavuk suyuna ilave edin.
- Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırınız ki çorbanın terbiyesi kesilmesin.
- Çorbaya tavuk etlerini de ilave edin.
- Çorbanın kıvamına göre biraz daha sıcak su da ekleyebilirsiniz.
- 10 dakika civarında tavuk etlerini ilave ettiğiniz çorbayı kısık ateşte pişirin.
- Servis yaparken üzerine tereyağı kızdırın, tereyağının içine toz kırmızı biber ve kekik atıp ve bu karışımı servis sırasında çorbanın üzerine dökerek servis yapın.